Review: KitKat Chunky Double Caramel

I always wished I lived in Japan when I see the diverse range of KitKat flavors that they locally have. You can see some of them in my "Discover Narita airport" post (but maybe you shouldn't, since it might be better to not know what you are missing out on ^_^). But I felt less bad when I heard the news about this KitKat Chunky Double Caramel bar that is specially developed for the Netherlands. Apparently, the people in our country are crazy about caramel.

Review: Kit Kat Chunky Double Caramel
KitKat Chunky Double Caramel*, one for €0.99 and 4-pack €1.99Dutch - Elke keer dat ik de diverse KitKat smaken zie dat ze lokaal in Japan hebben, wou ik dat ik in Japan woonde. Je kunt een paar van de speciale smaken in mijn "Discover Narita Airport" artikel zien ( of misschien toch niet, want het is waarschijnlijk beter om niet te weten wat je mist ^_^). Maar ik voelde me iets beter toen ik hoorde over de KitKat Chunky Double Caramel reep dat speciaal ontwikkeld is voor de Nederlandse markt. Kennelijk zijn Nederlanders gek op caramel.

 Kit Kat Chunky Double Caramel reep

The KitKat Chunky Double Caramel is divided in two parts: the left one has a crunchy caramel filling (12%) and the right one has a creamy caramel filling (10.5%). It is entirely covered by 60% milk chocolate.

Dutch - De KitKat Chunky Caramel bestaat uit twee delen met twee contrasterende vullingen: links met crunchy caramel (12%) en rechts met creamy caramel (10,5%), geheel omhuld met 60% melkchocolade.  


 Kit Kat Chunky Double Caramel in twee delen

Crunchy caramel part


The crunchy caramel part has a thick layer of soft filling on top that is similar to that in a Mars bar and with small pieces of crispy caramel.

Dutch -Het Crunchy Caramel gedeelte heeft bovenop een dikke laag met een zachte vulling dat ongeveer hetzelfde is als die in een Mars reep en met kleine stukjes, knapperige caramel.

 Kit Kat Chunky Double Caramel crunchy caramel deel

Creamy Caramel part


 The creamy caramel part has a thick coat of melted caramel that oozes out after taking a bite.

Dutch - Het creamy caramel gedeelte heeft een dikke laag vloeibare caramel dat eruit stroomt, nadat je er een hap van hebt genomen.

 Kit Kat Chunky Double Caramel creamy caramel deel

 My opinion


Honestly, I am not a big fan of caramel (not to the extent of hating it), but I quite enjoyed the KitKat Chunky Double Caramel bar. When I heard the two words "double caramel", I was already thinking that it might be nauseating sweet, but the sweetness was very well-balanced. I also think that it is a good idea to have two different flavors in one bar that you can easily split in halve. Often, I cannot finish a whole chocolate candy bar and save a part for later. It seems very nice to have something to look forward to at the end of a long working day (like a small reward), while it still takes a long time before you are finally home to start have a meal. There were a lot of instances that I was sitting in the train back home from work and felt very hungry. I really wanted to have a proper meal at home, so I sat out the two hours in the train with an empty stomach. Then, it would have been nice to have a small snack such as a half of the KitKat Chunky Double Caramel bar that also has a surprising, different flavor as what I ate earlier in the day.

I like both parts of the KitKat Chunky Double Caramel, but if I was sharing one bar with a friend, I would pick the crunchy caramel part (or in other words: call dibs on it). ^_^

Dutch - Eerlijk gezegd ben ik niet echt een fan van caramel (niet zo erg dat ik het haat), maar ik heb best genoten van de KitKat Chunky Double Caramel reep. Toen ik the twee woorden " Double Caramel" hoorde, dacht ik al dat het misselijk makend zoet zou zijn, maar de zoetheid was goed gebalanceerd. Ik vind het ook een heel goed idee dat je twee verschillende smaken in 1 reep hebt dat je makkelijk in tweeën kunt delen. Vaak kan ik niet een hele chocolade candy bar opkrijgen en bewaar ik een gedeelte voor later op de dag. Het lijkt mij erg leuk om iets te hebben om naar uit te kijken aan het einde van een lange werkdag (als een soort, kleine beloning), terwijl je nog lang niet thuis bent om eindelijk iets te gaan eten. Ik heb het vaak gehad dat ik in de trein terug naar huis van werk erge honger had. Ik wilde graag thuis een degelijke maaltijd eten, dus heb ik de twee uur in de trein met een lege maag uitgezeten. Destijds zou het geweldig zijn als ik een kleine snack bij me had als een halve KitKat Chunky Double Caramel reep dat ook nog eens een verrassende, andere smaak heeft dan wat ik eerder op had.  

Ik vond beide delen erg lekker, maar als ik een reep zou delen met een vriend, dan zou ik het crunchy caramel gedeelte kiezen (oftewel: opeisen ^_^). 

 Extra information Kit Kat Chunky Double Caramel voedingswaarde Kit Kat Chunky Double Caramel ingredienten

Dutch - De KitKat Chunky Double Caramel is nu verkrijgbaar bij de Albert Heijn en zal vanaf begin oktober te koop zijn in alle andere supermarkten, Kiosken, en tankstations. 


Popular Posts