Review: Odorex ultra protect cleargel

A couple of weeks ago, I challenged my readers to test the Odorex ultra protect cleargel antiperspirant on my Twitter and Instagram accounts. I normally don't promote freebies and giveaways, but Odorex has been my favorite deodorant brand for years, so I wanted more people to try it out (and what's not to like about trying things for free and not worrying about wasting your money). Now that everyone has tried it, I will share my thoughts on it.

Dutch: Een paar weken geleden, heb ik mijn lezers uitgedaagd om de Odorex ultra protect cleargel anti-transpirant uit te testen op mijn Twitter en Instagram kanalen. Normaal gesproken, promoot ik geen gratis dingen en wedstrijden, maar Odorex is al jaren mijn favoriete deodorant merk, dus wilde ik het meer mensen laten uitproberen (en wat is er mis met gratis iets uitproberen en geen zorgen te maken over geldverspilling). Nu iedereen het ondertussen wel getest heeft, deel ik wat ik ervan vind.

Odorex ultra protect cleargel review
Odorex ultra protect cleargel*, €5.99, 50 ml
The test was applying your normal deodorant on your left armpit and trying the Odorex ultra protect cleargel on the right armpit for one week and in the end, see which one performed better.

My normal deodorant is the Odorex verzorgend zacht for sensitive skin (sweet cotton scent) and the Odorex natuurlijk actief (refreshing, sweet cucumber scent). I like to switch them up so that I don't get used to the scent (I know this might sound weird for a deodorant). They are both roll-on deodorants and I always worry about the bacteria that goes inside, when I roll it over my armpit. With the new Odorex ultra protect cleargel, I don't have that worry anymore, as you basically only smear out the gel that got squeezed out.

The Odorex ultra protect cleargel has a refreshing scent that reminds me of fresh laundry and fabric softener. I don't know if it is because I sweat and exercise a lot, but my armpits are always a bit damp when I touch it with my hand. I don't feel uncomfortable when I am busy doing my thing, so that's fine with me. I think it performs the best on controlling bad scents, as even after 48 hours, I didn't smell anything.  

This topic actually reminded me of something what happened in elementary school. A girl in my class started to have a bit body odor and the girls in my class were all gossiping about her. I thought it was really childish and naively thought that I could solve it by recommending her the deodorant that I liked using. I didn't really mention anything about her smelling bad, just that the scent of the deodorant/body spray was nice. But she got it all wrong and thought that I was insulting her for it (even though I admitted using deodorant myself!). Anyway, the lesson you can learn from this incident is, everyone's sweat, pee, and poop, smell bad, there is no reason to see it as a taboo or something to bully someone about. 

Dutch: De test hield in dat je je normale deodorant op je linker oksel gebruikt en de Odorex ultra protect cleargel uittest op de rechteroksel voor een week en uiteindelijk, bepaal je zelf welke het beste werkte.

Mijn normale deodorant is de Odorex verzorgend zacht voor de gevoelige huid (zoete katoen geur) en de Odorex natuurlijk actief (verfrissend, zoete komkommer geur). Ik hou ervan om af te wisselen, zodat ik niet aan de geur wen (I weet dat dit vast raar klinkt voor een deodorant). Ze zijn beide roll-on deodoranten en ik maak me altijd zorgen over de bacteriĆ«n die erin gaan, wanneer ik het over mijn oksel rol. Met de nieuwe Odorex ultra protect cleargel hoef ik me daar geen zorgen over te maken, aangezien je praktisch alleen de gel dat eruitgekomen is, uitsmeert. 

De Odorex ultra protect cleargel heeft een verfrissende geur dat me doet denken aan netgewassen kleren en wasverzachter. Ik weet niet of het komt omdat ik veel zweet en sport, maar mijn oksels zijn altijd een beetje vochtig wanneer ik het met mijn hand aanraak. Ik voel me niet oncomfortabel wanneer ik bezig ben met dingen, dus ik vind het prima. Ik vind dat het het beste werkt op het gebied van nare geurtjes onder controle houden, want zelfs na 48 uur, ruikte ik niets. 

Dit onderwerp doet me denken aan iets wat gebeurt was op mijn basisschool. Een meisje in mijn klas begon last te hebben van wat lichaamsgeur en alle meisjes in mijn klas gingen over haar roddelen. Ik vond het erg kinderachtig en naief als ik was, dacht ik het op kon lossen door haar de deodorant aan te bevelen dat ik fijn vond. Ik zei niets over hoe ze rook, alleen dat ik de geur van de deodorant/body spray lekker vond ruiken. Maar ze vatte het verkeerd op en dacht dat ik haar wilde beledigen (hoewel ik zelf toegaf dat ik deodorant gebruikte!). Hoe dan ook, de les dat je hiervan kunt leren is iedereen's zweet, pis, en peop, ruikt slecht en er is geen reden om het als een taboe te zien of iets om iemand mee te pesten.      

Popular Posts